Browsing the blog archives for October, 2009

Правилно решиха да не пипат резерва

Намерението на министъра на финансите част от резерва да се сложи на депозит в търговските банки не е лошо като идея, но времето за такава мярка беше преди една година. Тогава в парламента предложих следното:
“Политическо движение „Социалдемократи” изразява силно безпокойство от тенденциите в световната финансова система и от начина, по който управляващите предлагат да се [...]

Проблемът не е Станишев, а БСП

Когато преди 12 години напуснах БСП казах, че тя е мъртва. Имах предвид, че не е в състояние да взима адекватни политически решения.
Днес оценките за тази партия са същите, само че идват от хора, които тогава ме хулеха. Закъснелите критици допускат фундаментална грешка. Че Станишев е недоразумение се вижда с просто око, но не той [...]

Два конгреса от 20 век

От конгресите на БСП и ВМРО по един и същи начин лъхна миналото. В модерния свят оставката на лидера е поемане на отговорност, за да не легне тя върху партията. В двата нашенски случая стана обратното, както е ставало винаги преди. Сега да му мислят БСП и ВМРО. Добре че от тях нищо не зависи.