Следколедно

Преди всичко искам да се извиня за дългото си отсъствие от блога. На тези, които ми писаха – благодарности и най-добри пожелания за 2007 година.

В края на тази година се случиха важни неща, които погълнаха изцяло времето ми. На общо заседание на националните ръководства на четири социалдемократически формации взехме решение да се явим с обща гражданска социалдемократическа листа на изборите за Европейски парламент през май догодина. Определихме за водач на листата д-р Константин Тренчев – Президент на КТ Подкрепа. Решихме още за изборите да приемем социалдемократически манифест, който ще бъде подготвен от група с ръководител проф. Драгомир Драганов. За да се стигне до тези решения ни трябваше повече от година. А през следващата година обединените социалдемократи ще имат две сериозни изпитания – изборите за Европейски парламент и местните избори. За да се стигне до това трябваха 17 години…

По темата, която най-много развълнува обществото ни – смъртните присъди за медицинските ни сестри в Либия, предложих няколко инициативи в парламента. Не се приеха. Ставаше дума  за това всеки депутат да изпрати до всеки член на Европейския парламент и Конгреса на САЩ лично писмо, както и да учредим парламентарен фонд за международно лобиране, първата вноска в който да бъдат нашите декемврийски заплати. Сега вече разбирате защо не се приеха тези инициативи, но аз и моите колеги от делегацията в Парламентарната асамблея на НАТО изпратихме писма до всички членове на Асамблеята.

 

Posted in Общи