3 март е вече партиен

Президентски хора регистрирали две (?!) търговски марки за политическия проект на Радев “3 март”. Очевидното намерение е партията да бъде учредена (може би точно след месец) и да участва на изборите за Европейски парламент през юни. Но ходът е глупав – оттук нататък датата 3 март е дискредитирана като национален празник. За такива случки от живота французите имат мъдра поговорка: “Удушен от прегръщане”.

Ще бъдем свидетели на още един опит антиевропейска партия да се бори за европейско представителство. Интересна ще бъде реакцията на парламентарните “патриоти”, чийто избиратели ще бъдат основна цел на “ПП 3 март” или “Движение 3 март”, съгласно направените регистрации, които са в грубо нарушение на действащи закони. Това не е новина и за поведението на Радев, но интересното е дали той ще изпълни заканата, че като дойде време да създаде партия, лично ще застане начело.

Няма, разбира се. Просто ретроградната четворка ще стане ретроградна петица. Но основно правило в математиката е, че промяната в местата на събираемите не води до промяна на резултата.

Posted in Общи